Børn på Silkeborg Krisecenter

Børn er særlig vigtige på Silkeborg Krisecenter. De har brug for tryghed og omsorg, og vi vil støtte og hjælpe dig i din rolle som mor.

Pige på sten

Du har altid mulighed for at tage dine børn med på Silkeborg Krisecenter.
Der er børnesenge og køjesenge på værelserne, og der er to legeværelser - et for mindre børn og et for større børn med diverse legeting.
Der er ligeledes en lukket gårdhave med fine legemuligheder.

Barnevogn og klapvogn er tilrådig i begrænset omfang, men du er meget velkommen til selv at medbringe relevante ting til dit barn.

Du er selv ansvarlig for at passe dit barn

På Silkeborg Krisecenter skal du selv passe dit barn. Vi kan efter aftale hjælpe dig med med at passe dit barn i særlige situationer, hvis du skal til møder i kommune, statsforvaltning, retten eller lignende.

Børns oplevelse af vold i hjemmet

De fleste børn, der kommer med deres mor på krisecenter, har oplevet svære situationer i hjemmet mellem forældrene. Måske har de overværet volden, måske er de selv blevet slået eller truet. Alle børn - uanset alder - har oplevet og mærket usikkerheden og angsten, der følger med at vokse op i et hjem med vold.

Dit barn har derfor også brug for hjælp

På Silkeborg Krisecenter er ansat en børnerådgiver, som taler med dit barn om, hvad barnet har oplevet, og hvad det betyder at bo på et krisecenter. Børnerådgiveren har under hele jeres ophold fokus på barnet og vil også rådgive og vejlede dig til, hvordan du bedst hjælper og støtter dit barn i den alvorlige situation. Børnerådgiveren har faste samtaler med dit barn, og også samtaler med dig omkring volden og voldens symptomer hos barnet

Psykolog til børn på Silkeborg Krisecenter

Alle børn, der er med deres mor på et krisecenter har ifølge Serviceloven §109 stk. 8 ret til at få op til 10 gratis psykologsamtaler. Vi har en fast samarbejdsaftale med en psykolog fra Silkeborg Kommune.
Vi henviser hertil og sørger for at etablere det første møde med psykologen, som altid vil foregå på Silkeborg Krisecenter.

Skoletilbud

Vi har ikke internt skoletilbud på krisecentret. Men hvis dit barn er skolesøgende, hjælper vi dig med at få lavet en aftale med en af skolerne i Silkeborg Kommune. Vi tager naturligvis hensyn til både din og barnets sikkerhed, inden der etableres et skoletilbud.