Hverdag og husregler

Det er hyggeligt at bo mange sammen, men det kræver at alle hjælper hinanden og tager hensyn.

vindue i legeværelse

At bo på Silkeborg Krisecenter - et fælles ansvar

Det er et fælles ansvar at få dagligdagen til at fungere på en hensigtsmæssig måde. Vi regner naturligvis med, at alle tager hensyn til hinanden. Vi spiser morgenmad  og aftensmad sammen og forventer, at du deltager. Frokost sørger du selv for. Du skal ligeledes deltage i madlavning, indkøb, vask og rengøring sammen med de øvrige beboere og personalet.

Husmøde

En gang om ugen holder vi husmøde, hvor vi fordeler opgaver i huset og taler med hinanden om, hvordan det er at bo på Silkeborg Krisecenter. 

Besøg

Af sikkerhedsmæssige årsager og hensyn til de andre beboere skal besøg altid aftales med personalet. Besøg foregår i et særligt samtalerum. Den voldelige partner har ikke adgang til krisecentret

Børn

Du har altid selv ansvaret for dine børn under hele opholdet. Børn må ikke opholde sig alene på krisecenteret. Har du brug for, at de bliver passet, hvis du skal til vigtige møder eller lignende, kan det i begrænset omfang aftales med personalet. Der er ansat en børnepædagog, som samarbejder med dig om dine børn, og som kan hjælpe og støtte dig.

Sikkerhed og hensyn

Af hensyn til din og husets sikkerhed forventes det:

  • at du giver besked, når du forlader krisecentret og forventet hjemtidspunkt
  • at du giver besked, hvis du ikke er hjemme til måltiderne
  • at du giver besked, hvis du ikke er hjemme om natten

Rygning

Vi prioriterer et godt sundhedsmiljø og indeklima for alle børn og voksne. Rygning er kun tilladt udenfor på altanerne på 1. og 2. sal og i gården. 

Alkohol og andre rusmidler

Det er ikke tilladt at indtage alkohol og andre rusmidler, eller at befinde sig på krisecentret i påvirket tilstand. Det kan medføre bortvisning.